Huszonötmilliós lopott BMW-vel bukott le egy férfi Záhonynál

Vágólapra másolva!
Olaszországban körözött, huszonötmillió forintot érő luxus-BMW-vel bukott le egy olasz férfi Záhonynál. A rendőröknek gyanús lett a sofőr által bemutatott kölcsönadási szerződés, amiről később kiderült, hogy hamis. A 39 éves olasz férfi ellen, aki Ukrajnába akarta csempészni a luxusautót, közokirat-hamisítás miatt indult nyomozás, a kocsit pedig lefoglalták.
Vágólapra másolva!

Hamis kölcsönadási szerződéssel próbált meg Ukrajnába átvinni egy 25 millió forint értékű luxusautót egy olasz férfi szerdán a záhonyi határátkelőhelyen - közölte a rendőrség csütörtökön.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a kilépésre jelentkező autót tüzetesen átvizsgálták a rendőrök, mert gyanús lett a sofőr által bemutatott kölcsönadási szerződés.

Miután ellenőrizték a schengeni információs rendszerben, kiderült, hogy a BMW-t az olasz hatóságok körözik, a járművet ott bérelték, majd a hamis szerződéssel Ukrajnába próbálták kivinni.

A rendőrség közokirat-hamisítás miatt indított nyomozást. A járművet lefoglalták, a gépkocsit vezető 39 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki - tette hozzá a szóvivő.