Ismét Kolompár Orbán a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának vezetője

Vágólapra másolva!
Egyedül indult a posztért, és újra is választották a Magyarországi Cigányszervezetek Fórumának élére Kolompár Orbánt. A politikus a küldöttgyűlés után azt mondta, szerinte a kormány közmunkaprogramja csak növeli a romák és a hátrányos helyzetű tartós munkanélküliek nincstelenségét és kitaszítottságát.
Vágólapra másolva!

Újabb négy évre Kolompár Orbánt választotta elnökévé a Magyarországi Cigányszervezetek Fóruma (MCF) siófoki tisztújító közgyűlése - közölte a roma érdek-képviseleti szervezet pénteken.

A 2000-ben alakult, mintegy hétezer tagú roma civil szervezet közgyűlése csak az elnökről döntött kétnapos ülésén, és arra kérte a vezetőt, alakítsa ki a helyettesek megválasztásának szempontrendszerét.

Kolompár Orbán, aki egyedül indult a posztért, az MTI-nek azt mondta: a közgyűlésen az MCF állásfoglalásban ítélte el a kormányzat közmunkára vonatkozó elképzeléseit. Véleményük szerint ugyanis az új szemléletű foglalkoztatási programmal nem csökken, hanem tovább nő a romák és a hátrányos helyzetű tartós munkanélküliek körében a nincstelenség és a kitaszítottság.

"Az MCF küldöttközgyűlése felszólította Farkas Flóriánt, az Országos Roma Önkormányzat elnökét és 37 fős frakcióját, ne asszisztáljanak a hazai cigányok megnyomorításához, ne váljanak a romák kápóivá, emeljék fel hangjukat minden olyan intézkedés, törvénytervezet ellen, amely gazdaságilag, társadalmilag negatívan éri a cigányságot" - fogalmazott az MTI szerint Kolompár Orbán.