Előzetesbe kerültek a pécsi bordélyház feltételezett üzemeltetői

Vágólapra másolva!
Tagadta bűnösségét az a két ember, akit bordélyház üzemeltetésével gyanúsítottak meg a pécsi bíróságon. A férfit és a nőt hétfőn előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, miután a rendőrök pénteken rajtaütöttek a bordélyházukon.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pécsi Városi Bíróság hétfőn annak a bordélyháznak a feltételezett üzemeltetőit, amelyet péntek éjjel számolt fel a rendőrség Pécsen. A döntés alapján a 43 éves siófoki férfi és a 26 éves hatvani nő augusztus 25-ig maradhat előzetesben.

Hajdu István, a bíróság elnöke közölte, hogy mindkét gyanúsítottnál fennáll a szökés, az elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának, megfélemlítésének veszélye. Az előzetes letartóztatást indokolja az is, hogy a férfi esetében bűnismétlés is előfordulhat, mivel korábban már követett el hasonló bűncselekményt - tette hozzá.

A férfit és a nőt azzal gyanúsítják, hogy bordélyházat tartottak fenn, amelyben 18. életévét be nem töltött személyt is foglalkoztattak. A gyanú szerint a bordélyházban üzletszerű kéjelgés elősegítésének bűntettét követték el, amelyért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők.

A bíróságon mindketten tagadták a bűncselekmény elkövetését. A férfi azzal védekezett, hogy masszázsszalont üzemeltetett, és nem tudta, hogy az egyik alkalmazottja fiatalkorú.

A rendőrség hétfőn közölte a honlapján, hogy péntek éjjel bordélyházat számoltak fel a baranyai megyeszékhelyen. A bárként üzemelő vendéglátóhelyen több lányt, köztük egy fiatalkorút is prostituáltként foglalkoztattak. A rendőri akció alatt négy lány volt a bárban, hárman azt mondták: táncoslányok, majd hogy masszőrök, végül beismerték, hogy prostituáltak, és a keresetük felét mindig leadták a főnöküknek (erről itt olvashat bővebben).