Akadozik a vonatközlekedés a Budapest-Pécs vonalon

Vágólapra másolva!
A vasárnapi vihar megrongálta a pályát, emiatt egy szakaszon buszok szállítják az utasokat a Budapest-Pécs vasútvonalon. A MÁV a helyreállítást a hétfő déli órákra ígéri.
Vágólapra másolva!

Továbbra is korlátozásokra kell számítani a Budapest-Pécs vasútvonalon, várhatóan hétfő délig Szakály-Hőgyész és Kurd között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat - közölte a Mávinform az MTI-vel. A vasárnap esti viharban a hömpölygő esővíz a Kurd és Döbrököz közötti szakaszon csaknem 300 méter hosszan nagy mennyiségű hordalékot és gallyakat hordott a vasúti pályára. Nem sokkal később Szakály-Hőgyész és Kurd között is átfolyásokat észleltek.

A biztonságos közlekedés érdekében Szakály-Hőgyész és Dombóvár között leállították a vonatokat. A szakemberek éjszaka is folytatták a kárelhárítást, hétfő délelőtt Szakály-Hőgyész és Kurd között kell korlátozásokra számítani a vonatközlekedésben. A közlemény szerint a vasúttársaság folyamatosan, nagy erőkkel dolgozik a vihar okozta károk elhárításán, a végleges helyreállítást a hétfő déli órákra ígérik. A MÁV-Start Zrt. utasai addig hely- és pótjegy megváltása nélkül vehetik igénybe a Budapest és Pécs között közlekedő InterCity járatokat.