Rémhírterjesztés miatt tenne feljelentést a putnoki polgármester

Vágólapra másolva!
Meg kell vizsgálni, hogy történt-e rémhírterjesztés Putnokon - mondta a polgármester azok után, hogy a múlt héten egy férfi azt állította: fegyverrel lőttek egy házra. Tamás Barnabás szerint meg kell vizsgálni, kinek az érdeke, hogy feszültséget keltsen a Putnokon élők között.
Vágólapra másolva!

Meg kell vizsgálni, hogy történt-e rémhírterjesztés az állítólagos lövések ügyében - mondta Tamás Barnabás, Putnok polgármestere kedden egy sajtótájékoztatón. Putnokon július 20-án egy férfi bejelentést tett a rendőrségen, hogy rálőttek az egyik lakóházra. A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy nem lőfegyverből kilőtt lövedékek okozhatták azt a két sérülést, amit egy putnoki családi ház kapuján találtak.

Tamás Barnabás szerint néhány kérdés még válaszra vár az ügy kapcsán, például az, hogy "vajon kinek állhat érdekében a dinamikusan fejlődő település életét felbolygatni, feszültséget gerjeszteni az itt élők között", és az alaptalanul nyilatkozóknak eszükbe jutott-e, milyen károkat okoztak a város megyei és országos megítélésében.

Forrás: MTI/Vajda jános
Rendőrök helyszínelnek a háznál

Szerinte a legfontosabb kérdés az, hogy történt-e rémhírterjesztés, és ha igen, annak ki vagy kik a felelősei. Putnok polgármestere rémhírterjesztésnek véli, ha valaki ilyet tesz, és bízik abban, hogy utoléri majd az érintettet - érintetteket - a törvénykezés ereje. Az MTI kérdésére azt mondta: ha a rémhírterjesztő konkrétan megnevezhető, akkor - a rendőrségi eljárás lezárultával - a település vezetése feljelentéssel él majd az eset kapcsán rémhírterjesztés bűntette miatt.