Tolvajok miatt zuhanhatott le egy mázsás fémtárgy a pécsi magasházból

Vágólapra másolva!
Elfogtak a rendőrök Pécsen, az úgynevezett magasházban két férfit, aki vasat akart lopni, és vélhetően a hibájukból zuhant az utcára egy mázsás fémdarab.
Vágólapra másolva!

Vélhetően fémtolvajok miatt esett ki a pécsi "magasházból" egy mázsás fémtárgy kedden. Az eredetileg a liftakna tetején lévő tárgyat elmozdították, ezért leesett onnan, legurult a lépcsőn, majd egy ablakot kitörve hetven métert zuhant.

A Police.hu beszámolója szerint a fémtárgy megrongálta az út aszfaltburkolatát, de sem a tárgy, sem a kitört üvegtábla szilánkjai nem okoztak személyi sérülést. A rendőrök az épület tizennegyedik emeletén, az egyik terasz külső falához lapulva két férfit találtak. Elismerték, vasat akartak lopni, de tagadták, hogy felelősek lennének a történtekért. Az ügyben lopás kísérlete és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Közép-Európa legmagasabb üresen álló épületeként a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült pécsi "magasházat" 1989-ben életveszélyessé nyilvánították, és kiürítették. Az önkormányzat a legújabb tervek szerint lebontatná az ingatlant, és két éven belül közigazgatási szolgáltató központot építtetne a helyére. Szakértők szerint csak a bontási munkák egymilliárd forintba is kerülhetnek.

Az önkormányzat a "magasház" fokozott őrzésére szólította fel a tulajdonost, és közölte, segítséget is nyújt az ingatlan építésügyi felülvizsgálatához.