Zörejekkel adott életjelet magáról az [origo]-nak a fenyegetőző fideszes

Balázs József, a Fidesz Heves megyei 3. választókerület országgyűlési képviselője
Vágólapra másolva!
Véletlenül visszahívta az [origo] munkatársát Balázs József Heves megyei fideszes képviselő, akiről a Jobbik azt állítja, megfenyegette Gyöngyöspata jobbikos polgármesterét. A politikust egy hete nem lehet elérni, a telefonját eddigi próbálkozásainkra soha nem vette fel. A készülék feltehetően Balázs zsebében vagy táskájában lépett működésbe.
Vágólapra másolva!

Feltehetően nem szándékosan, de visszahívta munkatársunkat Balázs József fideszes országgyűlési képviselő, akit azóta nem tudtunk utolérni, hogy egy múlt hét elején nyilvánosságra került hangfelvétel szerint megfenyegette a jobbikos gyöngyöspatai polgármestert, Juhász Oszkárt. A felvételt Juhász készítette, amikor Balázs még a múlt heti gyöngyöspatai választások előtt felhívta őt. Többek között azt mondta neki, hogy "forrás oda megy ebben a térségben, akit én jóváhagyok. Akit nem hagyok jóvá, oda nem megy forrás. (...)" (bővebben a felvételről itt). A Jobbik feljelentést tett az ügyben.

Az [origo] számos alkalommal kereste a politikust a telefonján, de ő egyszer sem vette fel. Munkatársaink személyesen keresték őt a lakásánál és Nagyrédén is, ahol polgármester, de nem találták meg. Legutóbb szerdán próbáltuk hívni a mobilján, de nem vette fel a telefont. Kora délután viszont Balázs telefonja visszahívta munkatársunkat: a politikus nem szólt bele, csupán zörejek voltak hallhatók a vonalban. A jelenség ahhoz hasonlított, amikor valaki a táskájában vagy a zsebében hagyja a telefonját, amely véletlenül felhív valakit. Ezután ismét próbáltuk hívni, de megint nem vette fel a telefont.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese a fenyegetőző felvétel nyilvánosságra kerülése után csak annyit nyilatkozott, hogy "nem a szavak, sokkalta inkább a tettek beszélnek", ugyanakkor nem cáfolta a felvétel valódiságát. Nem tette ezt Balázs sem. Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője pedig azt mondta, nem az a baj, ha valaki felindultan helytelen dolgokat mond, hanem az, ha ezt később sem teszi helyre. "Fejlesztési pénzek nem múlhatnak egy polgármester pártállásán" - fogalmazott Lázár.

Balázs Józsefről és a hangfelvételről minden hírt megtalál itt.