Zsarolással céget szerző férfiakat fogott el a rendőrség

Vágólapra másolva!
Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanúja miatt vettek őrizetbe két férfit Budapesten. A rendőrség szerint a gyanúsítottak fenyegetéssel vettek rá két nőt, hogy az ő nevükre írassák a vállalkozásuk tulajdonrészét.
Vágólapra másolva!

Két, zsarolással gyanúsított férfit fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) minkatársai, akik fenyegetéssel vettek rá két nőt, hogy a nevükre írassák cégük tulajdonrészét. A BRFK csütörtöki közleménye szerint a férfiak idén januárban keresték meg őket azzal, hogy "könnyen baj érheti őket és családtagjaikat", ha nem íratják át a cég tulajdonjogát.

A két alkalommal, Budapesten, illetve egy, a fővároshoz közeli településen lezajlott "üzleti megbeszélésen" a férfit erős testalkatú emberei is elkísérték, hogy így adjanak nyomatékot a fenyegetéseknek. A sértett nők a fenyegetés hatására aláírták a tulajdonrész átruházásáról szóló szerződést.

A BRFK munkatársai kedden szerveztek akciót a zsarolók elfogására, és az egyik férfit a Belvárosban, társát pedig Erzsébetváros területén elfogták. A 41 éves Sz. Sándort, valamint társát, a 44 éves S. Lászlót őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. A két férfi ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás gyanúja miatt folyik eljárás.