Szonda Ipsos: A kormány és az ellenzék munkájával sem elégedettek a választópolgárok

Vágólapra másolva!
Július volt a tavalyi választások óta a legjobb hónap a Jobbiknak, hiszen nőtt szimpatizánsai aktivitása, jelentős részük pedig elmenne voksolni egy most vasárnapi választáson. Összességében azonban sem a kormány, sem az ellenzék tevékenységével nem elégedettek a választópolgárok - írja a Népszabadság a Szonda Ipsos júliusban készült közvélemény-kutatására hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A Fidesz és az MSZP támogatottságában nincsenek jelentős változások az elmúlt hónapokhoz képest: a kormánypárt mögött a választókorú népesség 22 százaléka áll, őt követi az MSZP 14 százalékkal - írja a szombati Népszabadság a Szonda Ipsos júliusi közvélemény-kutatására hivatkozva.

Július hónap nyertese a Jobbik, amelynek tábora egy százalékponttal nőtt, hívei aktivitása pedig jelentős mértékben megerősödött. A Jobbiknak a tavalyi választások óta ez a hónap volt a legjobb, hiszen több mint 600 ezer szimpatizánsa van, akiknek nagy része elmenne egy most vasárnapi választáson voksolni. A biztos pártválasztók a felnőtt népesség alig harmadát teszik ki. Közülük 49 százalék a Fideszre, 27 százalék az MSZP-re, 17 százalék a Jobbikra, 6 százalékuk pedig az LMP-re szavazna.

A felmérésből kiderül, hogy a parlament első éve után a kormány és az ellenzék tevékenységével sem elégedettek a választópolgárok: előbbit egy százfokú skálán 31-re, utóbbit pedig 26-ra értékelték. Az ellenzék munkáját a magyar társadalom összességében valamivel gyengébbnek tartja a kormányénál.