Öt órát kell várni a záhonyi határátkelőhelynél

Vágólapra másolva!
Öt órára nőtt a várakozási idő a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson a kilépő oldalon, és fennakadás alakult ki a Beregsurány és Asztély közötti átkelőhelyen is - közölte a rendőrség az internetes honlapján. A szerb-magyar határon, Röszkénél a belépő oldalon lassú a haladás.
Vágólapra másolva!

A nagy forgalom miatt a délelőtti száznyolcvan percről háromszáz percre nőtt az Ukrajnába tartó személygépkocsik és kisbuszok várakozási ideje - olvasható a www.police.hu oldalon. A Beregsurány és Asztély közötti határállomáson ugyancsak torlódnak a járművek, így a belépőknek kettő, míg a kilépőknek egy órát kell várniuk az átkeléshez.

A szintén éjjel-nappal nyitva tartó Tiszabecs és Tiszaújlak közötti átkelőhelyen zavartalan a forgalom, érdemes arra kerülniük Beregsurány és Záhony felől az utazóknak - hívja fel a figyelmet a rendőrség.

A belépésnél nagy a tumultus Röszkénél

A kilépő oldalon megszűnt a várakozás, a belépő oldalon viszont továbbra is nagy a tumultus Röszkénél. A hazánkba érkező utazók a szerb oldalon több órás, míg a magyar határ előtt félórás kényszerpihenőre számíthatnak.

Korábban mindkét oldalon várakozniuk kellett az autósoknak. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a torlódás Nyugat-Európában dolgozó szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt alakult ki, az első csoportok a vakáció befejeztével már visszaindultak, így a következő hétvégéken már a belépő oldalon alakulhatnak ki rendszeresen hosszabb sorok. A belépő oldalon a hétvégi forgalom növekedéséhez a Forma 1-es futamra érkezők is hozzájárultak - mondta a szóvivő.

A gyorsabb átlépés érdekében célszerű Tompa vagy Tiszasziget irányába kerülni. Utóbbi naponta 8 és 18 óra között van nyitva a magyar és a szerb állampolgárok számára - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.