Az autópálya-rendőrségek kapják az uniós elnökségre vásárolt motorokat

Vágólapra másolva!
Többségében az autópálya-rendőrséghez kerülnek azok a motorok és autók, amelyeket a Belügyminisztérium a soros EU-elnökség feladatainak ellátásához vásárolt, mindegy 670 millió forintért.
Vágólapra másolva!

Nagyobb részben az autópálya-rendőrség használhatja azt a hatvan motorkerékpárt és ötven autót, amelyeket a Belügyminisztérium Magyarország soros EU-elnökségére szerzett be, összesen mintegy 670 millió forintért - derül ki Pintér Sándornak egy szocialista képviselő kérdéseire adott válaszából.

A Belügyminisztérium az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságától kapott felhatalmazást még az év elején arra, hogy közbeszerzési eljárás kizárásával szerezzen be hatvan speciális rendőrségi motorkerékpárt, valamint ötven nagy teljesítményű járőrgépkocsit. Harangozó Tamás MSZP-s képviselő az iránt érdeklődött Pintér Sándornál, hogy valóban beszerezték-e ezeket.

A belügyminiszter válasza szerint a rendőrség hatvan nagy teljesítményű, gyárilag rendőrségi használatra kialakított BMW motorkerékpárt vett a Wallis Motor Pest Autókereskedelmi Kft.-től 343 millió 800 ezer forintért. Pintér Sándor közölte azt is, hogy a motorokat alapvetően az autópálya-alosztályok, illetve más rendőri szervek, általános rendőri feladatok ellátásra kapják meg. A Belügyminisztérium ötven új, Skoda Octavia típusú autót is vásárolt a Porsche Hungária Kft.-től. Ezek 327 millió 485 ezer forintba kerültek.

A Népszabadság január elején írt arról, hogy nincs elegendő motorkerékpárja a rendőrségnek az uniós elnökséggel együtt járó biztosítási, felvezetési és protokolláris feladatok ellátásához, ezért írt ki közbeszerzést az új járművekre.