Egy pesti hajléktalanszállóról került elő a Balatonban eltűnt férfi

Vágólapra másolva!
Két hét után egy budapesti hajléktalanszállóról került elő egy 57 éves férfi, aki két hete fürdőzés közben tűnt el a Balatonban Balatonszárszónál. A vízi mentők szerint a férfi a víz alatt beüthette a fejét, elveszthette az eszméletét, majd eddig tisztázatlan körülmények között a partra került, és egy budapesti hajléktalanszállóra szállította valaki. A férfinak hétfőn kitisztult az elméje, és hazament a családjához.
Vágólapra másolva!

Egy fővárosi hajléktalanszállóról került elő az az 57 éves férfi, aki több mint két hete tűnt el Balatonszárszón, miután fürdőzni indult - közölte a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője. A férfi július 17-én, vasárnap este hét óra körül úszni indult, azóta nem adott magáról életjelet. Miután eltűnését jelezte a családja, a vízi rendőrök és a vízi mentők aznap sötétedésig keresték. Mivel azonban a szemtanúk olyan nagy területet jelöltek meg az eltűnés helyeként, hogy azt lehetetlen volt átkutatni, a férfi keresését nem folytatták.

A szóvivő közlése szerint augusztus 1-jén, hétfőn este váratlan fordulat történt az ügyben, ugyanis a férfi hazatért a családjához. A feltételezések szerint a balatoni fürdőzéskor a vízben beütötte a fejét, elveszthette az eszméletét, majd miután eddig tisztázatlan körülmények között a partra került, egy budapesti hajléktalanszállóra szállította valaki. Akkor még a férfi semmit nem tudott mondani a személyazonosságáról.

Hétfő este azonban kitisztult az emlékezete, ezért hazament. Mivel a fejsérülése miatt még mindig bizonytalan az állapota - állítása szerint továbbra is erősen szédül, hányingere van, és nem emlékszik arra, mi történt vele az elmúlt két hétben - kedd délben kórházba szállították. A férfi állapotát jellemzi, hogy a vízi mentők információi szerint két és fél héttel az eltűnése után kedden már dolgozni szeretett volna menni - áll a közleményben.