Nem tüntethet a Szigeten a magas benzinárak ellen a Hatvannégy Vármegye

Gerendai Károly, Sziget
Vágólapra másolva!
A rendőrség nem vette tudomásul a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak a Sziget Fesztivál területére, a magas benzinárak miatt bejelentett tüntetését. Az indoklás szerint a fesztivál területe a rendezvény ideje alatt nem minősül közterületnek.
Vágólapra másolva!

Nem tarthat tüntetést a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Sziget Fesztivál alatt a Hajógyári-szigeten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya az MTI-vel szerdán közölte, hogy nem vette tudomásul a szervezet demonstrációját, mivel a Sziget Fesztivál helyszíne magánterületnek minősül a rendezvény idején.

Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezetője az MTI-nek azt mondta: úgy tűnik, megoldódott a probléma. A mozgalom eredetileg augusztus 1. és 20. közötti időszakra kérte az engedélyezést, a demonstrációt augusztus elsején meg kellett volna kezdeniük, de közben módosítást kértek a rendőrségtől.

Azt szerették volna, hogy a tüntetés időszakát a fesztivál idejére módosítsák, de a rendőrség ezt megtagadta, mivel szerintük a fesztivál területe a rendezvény ideje alatt nem minősül közterületnek. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom még januárban jelentett be tüntetést a magas benzinárak ellen a fesztivál feltételezett időpontjára.