Keddig lehet jelentkezni a felsőoktatási pótfelvételikre

Vágólapra másolva!
Csak egy intézményt és egy képzést jelölhetnek meg azok a jelentkezők, akik pótfelvételivel akarnak bejutni valamelyik felsőoktatási intézménybe. A ponthatár nem lehet alacsonyabb a július 21-én kihirdetettnél.
Vágólapra másolva!

Kedden lejár a pótfelvételi jelentkezési határideje, a diákok 44 egyetem és főiskola több száz szakja közül választhatnak. Már csak egy intézményt és egy képzést jelölhetnek meg azok, akik az általános felvételikor nem jutottak be vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe - közölte az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

Azokon a képzéseken, amelyek már a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is szerepeltek, a ponthatár a pótfelvételinél nem lehet alacsonyabb a július 21-én kihirdetettnél. Ha pedig az adott képzés eddig nem indult, a ponthatár nem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál. A jelentkezéseket az Oktatási Hivatal postacímére kell elküldeni.

A felsőoktatási pótfelvételi eljárás alapdíja ötezer forint. A ponthatárokat augusztus 29-én hirdetik ki.