Tizenötkilométeres volt a dugó az M7-esen Budapest felé

dugó, Tíz-tizenöt kilométer hosszan torlódik a forgalom az M7-es autópálya
Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint szinte mindenki egy időben indult el a Balatonról a főváros irányába, így tíz-tizenöt kilométeres torlódás alakult ki az autópályán kora este. Kerülni a 7-es főút felé érdemes. Az Útinform esti tájékoztatása szerint a forgalom még mindig erős, de már jobban lehet haladni a pályán.
Vágólapra másolva!

Tíz-tizenöt kilométer hosszan torlódik a forgalom az M7-es autópálya Budapest felé vezető sávjában Balatonvilágos és Lepsény között - közölte vasárnap este a rendőrség.

A torlódást az okozza, hogy szinte egy időben indult el a Balatonról a főváros felé tartó autósok, motorosok áradata - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor
Lassú a haladás az M7-esen

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint alternatív megoldásként a 7-es főutat javasolja a rendőrség. Ott a forgalom gyorsítása végett Lepsénynél és Szabadbattyánnál a forgalomirányító lámpákat is kikapcsolták, és rendőrök irányítják a közlekedőket.

Az Útinform ügyeletese este kilenc óra után nem sokkal azt mondta az [origo]-nak, hogy a 110-es km-től több hullámban, több kilométeren át csak 50-60-as tempóval lehet autózni, de helyenként még mindig csak lépésben halad a forgalom. Székesfehérvárig még mindig nagy a torlódás, utána azonban már száz, százharmincas sebességgel is lehet haladni a pályán.