Nézőpont: Megegyezik az MSZP és a Jobbik támogatottsága

Vágólapra másolva!
Az ellenzéki pártok összefogásáról szóló ötlete miatt több szimpatizánsa is elfordult az LMP-től, a Jobbikra és az MSZP-re viszont szinte azonos mértékben szavaznának a választók - olvasható a Nézőpont Intézet legújabb felmérésében.
Vágólapra másolva!

Az LMP javaslata egy esetleges LMP-MSZP-Jobbik koalícióra hozzájárulhatott ahhoz, hogy az elmúlt hónapban az összes megkérdezett körében hétről három százalékra, a választási részvételét biztosra ígérő aktív szavazók körében pedig tizenegyről hét százalékra csökkent a párt népszerűsége - derül ki a Nézőpont Intézet augusztus elején készített közvélemény-kutatásából.

A felmérés szerint az összes megkérdezett körében a kormánypártok támogatottsága 40 százalék, míg az MSZP és a Jobbik szimpatizánsainak aránya 11-11 százalék. A kutatás szerint annak ellenére, hogy valamelyest csökkent az elmúlt hónapban a kormánypártok népszerűsége, most vasárnap tíz szavazatból hatot továbbra is a Fidesz-KDNP kapna. "Az aktív szavazók potenciális pártszimpátiája szerint a Jobbik hibahatáron aluli mértékben előzte meg az elmúlt hónapban a szocialistákat, hiszen most vasárnap a Jobbik a leadott voksok 18 százalékát, a volt kormánypárt pedig a 16 százalékát szerezhetné meg" - állapította meg az intézet.