Élve elásott emberek holttestét találták meg Csepelen

Csepel, Csepelen több elásott holttestet találtak a rendőrök
Vágólapra másolva!
Több, élve eltemetett ember holttestét találta meg a rendőrség Csepelen, a Szabadkikötő út közelében. Az MTV Híradója úgy tudja, a rendőrség gyanúja szerint egy szerb uzsorás követte el a gyilkosságokat, és figyelmeztetésnek szánta az élve eltemetést.
Vágólapra másolva!

Élve eltemetett emberek holttestét találták meg Csepelen a rendőrök csütörtök este - hangzott el az MTV Híradójában. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) megerősítette a hírt, és közölte, hogy életellenes bűncselekmény miatt nyomozást indított.

A Blikk információi szerint a holttestek félig-háromnegyedig volt beásva a földbe, és az áldozatok az elsődleges szakvélemény szerint egy-négy hete halhattak meg. A Hír Tv helyszínen lévő tudósítója arról számolt be, hogy a holttestekhez a nyomozók markológépek segítségével jutottak el, és több méteres gödröt ástak ki. A területet a rendőrség lezárta.


Forrás: MTI/Mihádák Zoltán
További képekért kattintson a fotóra!

A Híradóban először az hangzott el, hogy hat áldozatot találtak meg, az MTI helyszínen lévő tudósítója később azt jelentette, hogy négy holttestet találtak meg egy erdős területen, egy régi eperföld közelében. A rendőrség gyanúja szerint a gyilkosságokat egy szerb uzsorás követte el. A Híradó szerint elfogták az elkövetőt, az uzsorás figyelmeztetésnek szánhatta az élve eltemetést. (Pénteken Szerbia budapesti nagykövetsége azt közölte, hogy a férfi nem szerb állampolgár és nem is szerb nemzetiségű, hanem információik szerint macedón.)

A rendőrséget az egyik kiszabadult ember értesítette, de ezt Bartha László, a Nemzeti Nyomozati Iroda sajtószóvivője az [origo]-nak nem kívánta megerősíteni. A szóvivő kérdésünkre elmondta: összetett esetben indított nyomozást az NNI életellenes bűncselekmény miatt. Azt megerősítette, hogy valóban több holttestet találtak, de pontos számot egyelőre nem kívánt közölni, mert a helyszínelés még tart.

A Népszabadság is úgy tudja, hogy a brutális bűntény hátterében egy uzsorás-zsaroló áll, aki védelmi pénzt követelt vállalkozóktól. Ha nem fizettek, először csak megfenyegette őket, majd Csepelre vitte, és nyakig beásta őket a földbe, hogy "gondolkodjanak" a fizetésen. A Blikk szerint a férfi évek óta uzsorakölcsönök adásából élt, és nem volt akkora összeg, amit nem tudott volna kölcsönként felhajtani.