Újabb volt NBH-vezetőt tartóztattak le

Egymásért alapítvány, Egy-Másért alapítvány, Földesi-Szabó László, Gyarmati György
Vágólapra másolva!
Gyarmati Györgyöt pénteken hallgatták ki a Budapesti Katonai Ügyészségen. A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt megbízott főosztályvezetőjét Galambos Lajossal, az NBH volt főigazgatójával együtt vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsították meg. Harminc napra helyezték előzetes letartóztatásba.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa - nem jogerősen - harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte Gyarmati Györgyöt, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori megbízott főosztályvezetőjét. Simon Ibolyát, az NBH volt jogászát is őrizetbe vették múlt pénteken, amikor a Budapesti Katonai Ügyészség Gyarmati Györggyel és Galambos Lajossal, az NBH volt főigazgatójával együtt vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsították meg őket. A Fővárosi Bíróság osztályvezetője nem tudott beszámolni arról, hogy Simon Ibolyával szemben kezdeményeztek-e bármilyen személyi szabadságot korlátozó intézkedést.

Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatóját múlt pénteken hallgatták ki egy újabb büntetőügyben a Budapesti Katonai Ügyészségen. Ügyvédje, Molnár Lajos korábban közölte, hogy védencét ebben az ügyben vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják. Az ügy részleteire az ügyvéd nem tért ki, mivel az ügyészség a dokumentumokat 2040-ig titkosította.

Galambos Lajos ügyvédje közölte azt is, hogy Gyarmati Györgyöt, az NBH egykori megbízott főosztályvezetőjét is kihallgatták a Budapesti Katonai Ügyészségen pénteken, Molnár Lajos feltételezése szerint ugyanebben az ügyben.

A volt titkosszolgálati vezetők ügyében a Budapesti Katonai Ügyészség Galambos Lajost bűnsegédként elkövetett kémkedéssel, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány 2007 és 2009 közötti titokminiszterét kémkedéssel, Laborc Sándort, az NBH 2007 és 2009 közötti főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja. A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa július 14-én rendelte el Galambos Lajos előzetes letartóztatását.