Népszabadság: Az Átrium moziba költözhet a Merlin Színház

Vágólapra másolva!
Az évek óta üresen álló Átrium mozi épületébe költözhet a Merlin Színház, amelynek hamarosan lejár az V. kerületi, Gerlóczy utcai bérleti szerződése. A költözés a főváros ötlete volt, a Népszabadság úgy tudja, a főpolgármesteri kabinet csütörtökön dönt arról, milyen formában induljon el a projekt közgyűlési előkészítése.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság szerint a főváros azt tervezi, hogy a Merlin Színháznak adja az évek óta üresen álló Margit körúti Átrium mozit. A lap úgy tudja, a Merlin jelenlegi otthonára, a Gerlóczy utcai épületre az év végén lejár a magánszínházat működtető Angol Nyelvű Színház Közhasznú Alapítvány szerződése.

Ez azonban, úgy tűnik, nem jelenti azt, hogy vége a színháznak, amely nagy részben angol nyelvű előadásokat fogad be. Vélhetően januártól Átrium Film-Színházként nyithat újra a tíz éve zárva tartó Átrium mozi helyén, a budai Margit körúton. A költözés egyelőre terv, de hamarosan valóra is válhat, ha az egyébként az ötletet adó fővárosi vezetés is rábólint - írta a lap.

A Népszabadság úgy tudja, a főpolgármesteri kabinet csütörtöki ülése hozhat döntést arról, milyen formában induljon el a projekt közgyűlési előkészítése. Az Átrium artmozit 2001-ben zárták be, és a harmincas években, Bauhaus-stílusban épült műemlék filmszínházat azóta csak egy-egy eseményre nyitották ki.