A legidősebb parlamenti képviselő és Papp Lajos szívsebész az állami kitüntetettek között

A Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét Horváth János parlamenti képviselő, az országgyűlés korelnöke kapta Schmitt Pál köztársasági elnöktől (j). Mellettük áll Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b)
Vágólapra másolva!
Horváth János parlamenti képviselő, az országgyűlés korelnöke kapta idén a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét, a középkereszt polgári tagozata címet pedig Albert Flórián, az egyetlen magyar aranylabdás vehette át.
Vágólapra másolva!

Átadta a legmagasabb állami kitüntetéseket az Országházban Schmitt Pál köztársasági elnök. A Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét Horváth János parlamenti képviselő, az országgyűlés korelnöke kapta az amerikai magyar emigrációban végzett tevékenységéért és a magyar parlamentarizmus legjobb hagyományainak megőrzéséért.

Forrás: MTI/Beliczay László
Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét Horváth János parlamenti képviselő, az országgyűlés korelnöke kapta

A népből csakis úgy lehet nemzet, ha sokan vannak, akik egyet gondolnak és egyet akarnak, az állami kitüntetések pedig annak bizonyítékai, hogy léteznek ilyen emberek - mondta az államfő. Ahogy fogalmazott: a kitüntetetteket a legkevésbé sem a díjak elnyerése mozgatja, hanem a saját hivatásukban a legtöbbre törekszenek, így egyéni sikerükkel az "egész közösség kovászává" válnak.

A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal (polgári tagozata) kitüntetést Csáky Pál szlovákiai magyar politikus, a Magyar Koalíció Pártja volt elnöke, Kopátsy Sándor, a közgazdaságtudomány doktora, Papp Lajos Széchenyi-díjas szívsebész, Szervátiusz Tibor Kossuth-díjas szobrászművész és Szilágyi János György Kossuth-díjas művészettörténész kapta.

Az eseményen a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje polgári tagozata címet kapta Albert Flórián, a Nemzet Sportolója a magyar labdarúgás területén végzett példaértékű sportolói és edzői tevékenysége és életpályája elismerésként.