Koccanásos balesetek lassították a forgalmat az M7-esen vasárnap este

Vágólapra másolva!
Több baleset is történt az M7-es autópálya Budapestre vezető oldalán vasárnap este, a Balaton felől érkező kocsisor több helyen csak araszolgatott.
Vágólapra másolva!

Több koccanásos baleset is lassítja a forgalmat vasárnap este az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán a 70-87. km közötti szakaszon - jelentette az Útinform. A feltorlódott kocsisor a Lepsényi csomóponttól araszolgatott.

A 73. kilométer közelében egy úgynevezett utoléréses karambolban négy autó ütközött. Arról, hogy hányan és milyen sérüléseket szenvedtek, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője egyelőre nem tudott tájékoztatást adni.

A 84. kilométerszelvényben egy szlovák rendszámú autó a belső sávban forgalmi okból várakozó három autót egymásnak tolt. Abban a kocsiban, amelynek a figyelmetlen sofőr nekiment, ketten könnyebben megsérültek - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányág sajtóreferense. Bíró Gábor elmondása szerint a baleset a lepsényi pihenőhely közelében történt. A mintegy húsz percig tartó helyszínelés és a műszaki mentés idejére a járművek a külső sávban haladhattak.

Az autópályán erős volt a forgalom. A későbbi esetleges torlódások elkerülése végett a rendőrség azt kérte, hogy aki teheti, halassza későbbre a hazatérést, illetve válassza a 7-es főutat. Az Útinform szerint azok, akik a 71-es főút felől indulnak, jól teszik, ha a 8-as főút felé kerülnek, mert onnan a székesfehérvári csomópontban akadály nélkül jutnak fel az M7-esre.

Az M3-as autópálya felől is összefüggő kocsisorok érkeznek a főváros irányába, de az erős forgalom ellenére ott nincs fennakadás.

Az 51-es főúton Dunaharasztinál az új csomópont kialakításán dolgoznak, a helyi sávlezárás miatt az M0-sra felhajtóknak kell időben lassítaniuk. Gyakran megtorpannak a kocsisorok.