Nem volt robbanóanyag a pécsi orvosnak küldött borítékban

Vágólapra másolva!
Nem robbanóanyagot kapott a rendőrségi vizsgálat szerint az a pécsi gyermekorvos, aki sárgásfehér port talált egy borítékban szerdán. Az MTI korábban úgy értesült, hogy a rendőrség gyorstesztje robbanóanyag jelenlétét mutatta ki a csomagban.
Vágólapra másolva!

Nem robbanóanyagot tartalmaznak azok a küldemények, amelyeket egy gyermekorvos kapott szerdán Pécsett - közölte a rendőrség. A neve elhallgatását kérő doktornő az MTI-nek azt mondta, hogy rendelőjébe kora délután három küldeményt hozott a postás. Az egyiket kibontotta, és nejlonfóliába csomagolva mintegy húszgrammnyi sárgásfehér port talált benne, majd hívta a rendőrséget. Az orvos azt is hozzátette, nem hiszi, hogy bármilyen, ellene irányuló akcióról, bosszúról lenne szó, szerinte a küldemények egyszerűen eltévedtek, így kerülhettek hozzá.

A pécsi rendőrkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzszerészek szerda este befejeződött vizsgálata egyértelműen kimutatta: "a küldemények tartalma nem robbanóanyag, ezért azok elszállításáról és további vizsgálatáról a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve gondoskodik". Az MTI korábban a helyszínen úgy értesült, hogy a rendőrség gyorstesztje robbanóanyagot mutatott ki az egyik csomagban.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy a borítékokat úgynevezett robbanóanyag-detektáló készlettel megvizsgálták, s mivel ezzel nem tudták egyértelműen kizárni, hogy a küldemény robbanóanyagot tartalmaz, a rendelőintézetet kiürítették, a területet lezárták, és tűzszerészeket hívtak. A Bama.hu korábban szintén úgy értesült, hogy robbanóanyagról van szó, amely akár magától is felrobbanhatott volna. A lap szerint a borítékot eredetileg Pécsről adták fel, majd miután több külföldi címet is megjárt, visszaérkezett Pécsre, mert a rendelő volt feltüntetve rajta feladóként.