Házának felrobbantásával fenyegetőzött egy kilakoltatásra váró család

Vágólapra másolva!
Egy kilencven éves nőt és két fiát akarták kilakoltatni szerdán Székesfehérváron, de a család a ház felrobbantásával fenyegetőzött, a rendőrség biztonsági okokból lezárta a Selmeci utca érintett szakaszát.
Vágólapra másolva!

Közveszéllyel fenyegetés miatt lezárta a rendőrség a székesfehérvári Selmeci utcának azt a szakaszát, ahol szerdára rendelték el egy 90 éves nő és két fia - egyikük 100 százalékos rokkant - kilakoltatását - közölte a rendőrség. A család a házuk felrobbantásával fenyegetőzött. A gázszolgáltatást biztosító E.ON biztonsági okokból kikapcsolta a gázt. A bombakeresők átvizsgálták a helyszínt, majd tíz órakor megkezdődött a kilakoltatás - írja a Fejér Megyei Hírlap.

A kilakoltatást július 5-én már elhalasztották, akkor egy hónap haladékot kapott az idős asszony és családja a kiköltözésre. Az önkormányzat pedig - bár nem érintett az ügyben, és a család nem is fordult hozzá segítségért - egy 39 négyzetméteres átmeneti otthont ajánlott fel nekik.

A család otthonát 2009-ben árvereztette el a bank megbízásából egy cég, miután az asszony egyik fia nem tudta törleszteni a 2007-ben devizában felvett, szabad felhasználású hitelt, mert elvesztette a munkáját, a mintegy 61 ezer forintos havi törlesztőrészlet pedig időközben 110 ezer forintra emelkedett. A férfi szerint a bank valós értékének egyharmadáért árvereztette el a házat, így nem maradt pénzük új lakás vásárlására.