Két nap szünet után újra vesznek vért a váci kórház laborjában

Vágólapra másolva!
Csütörtök hajnaltól újra vesznek vért a járó betegektől is a váci kórházban. Két napig szünetelt az ellátás - akár ötmillió forintos bírságot is kiszabhatnak.
Vágólapra másolva!

Két nap szünet után csütörtök reggel fél héttől a megszokott rend szerint fogadja a vérvételre érkező járó betegeket a váci Jávorszky Ödön Kórház központi laboratóriuma. A működési zavar okainak feltárása még tart - közölte a megyei tiszti főorvos helyettese.

Vass Csaba megerősítette a kórház főigazgatója által szerdán elmondottakat, miszerint augusztus 23-án és 24-én csak a járóbeteg-ellátás keretében történő vérvétel szünetelt, a kórházi betegek ellátásában azonban nem volt fennakadás. Az MTI esetleges szankciókra vonatkozó kérdésére válaszolva Vass Csaba azt mondta: ha indokolt, akkor a mulasztást elkövető figyelmeztetést kaphat, akár ötmillió forintig terjedő bírság is kiszabható rá.

Kázmér Tibor, a Jávorszky Ödön Kórház főigazgatója szerdán azt mondta, hogy kedd reggeltől valóban nem fogadott járó betegeket az intézmény laboratóriuma. Hozzátette: a fekvő betegeket nem érintette a zavar. Arról is beszélt, hogy a kórház vezetése nem kapott előzetes tájékoztatást a laboratóriumot működtető Pharmadose Kft. képviselőitől a probléma okáról.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy azért szünetelt a vérvétel, mert a Pharmadose Kft.-vel kapcsolatban álló, veszélyes hulladékokat szállító cég a kft. tartozása miatt nem vitte el a laborból az elhasznált vérvételi szetteket. Az MTI-nek a labor vezetője csütörtökön csak annyit mondott, hogy a történtekről ő nem nyilatkozhat, keresik a kft. képviselőit, bár számukra elérhetetlenek.