Teafűként akart marihuánát csempészni egy román nő Ártándnál

Vágólapra másolva!
Több mint harminc kilogramm marihuánát találtak egy román autóbusz utasánál az ártándi határátkelőhelyen. A nő szerint Romániában egy férfi kérte meg arra, hogy vigyen három táskát az Olaszországban betegeskedő testvérének, mert az abban található növények megfőzve jók a betegségére.
Vágólapra másolva!

Mintegy 30 millió forint értékű marihuánát foglaltak le egy román rendszámú busz utasánál Ártándnál - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken.

Amikor a pénzügyőrök átvizsgálták az utasok poggyászait, az utastérben találtak három utazótáskát, amelyekben ömlesztve, alufóliával letakarva zöld színű növénydarabok (gyökér nélküli szár, levélrészek és magok) voltak.

A táskákat senki nem vallotta magáénak, ám az egyikből előkerült egy pénztárca, amelyben egy román női névvel ellátott papírt találtak a pénzügyőrök. Az autóbuszon tartózkodó nő kezdetben tagadta, de később elismerte, hogy a táskák hozzá tartoznak. A három csomagban 30,5 kilogramm marihuánát találtak.

A nő elmondása szerint a csomagokat Romániában egy fiatalembertől vette át azzal, hogy azokat Rómába vigye, ahol egy másik férfinak kellett volna átadnia egy étteremben. Állítása szerint az átadó azt mondta, hogy az Olaszországban tartózkodó testvére beteg, és neki küldi a táskában található növényt, ami teaként megfőzve jó a betegségére. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a kábítószergyanús szállítmányt lefoglalták, a szállítást végző román nőt pedig őrizetbe vették.