Újra működik a MÁV internetes jegyvásárlási rendszere

Vágólapra másolva!
A szerda óta nem működő internetes jegyvásárlás hibáit elhárította a MÁV, így vasárnap délutántól újra használható a rendszer. A nemzetközi jegyet duplán megvásárlók a jegy ára mellett utazási kupont is kapnak.
Vágólapra másolva!

Vasárnap délután két órától ismét lehet interneten vonatjegyet vásárolni - közölte a MÁV-Start Zrt. "A jegyvásárlás és a jegyek átvétele újra zavartalan mind a negyven vasútállomáson" - olvasható a közleményben.

A vasúttársaság internetes jegyvásárlási rendszere és a jegyek kinyomtatása szerda este óta nem volt elérhető hardver- és szoftverhiba miatt. A MÁV-Start vasárnapi közleménye szerint nagyságrendileg 1100 tranzakciót érintett a leállás, ennyien nem tudták átvenni a korábban megvásárolt jegyüket, ebből mintegy százan vásároltak nemzetközi jegyet.

Azoknál, akik duplán vásároltak nemzetközi jegyet, az újonnan vett jegy árának visszatérítése mellett ötezer forintonként ötszáz forint utazási kupont ad a MÁV. A belföldi utasok esetében felvették az utasok adatait, így mindenkinél azonosítható, hogy interneten vásárolta a jegyét, és ezért nem volt nála érvényes. A nemzetközi utasoknál azonban előfordulhatott, hogy nem a MÁV ellenőrizte a vonatjegyet, és ebből kellemetlenségük származott, ezért kárpótolja őket a társaság - mondta a MÁV az [origo]-nak.