Vágólapra másolva!
A tavaly nyári árvíz idején a Belügyminisztérium nem tartotta megalapozottnak Edelény vis maior igénylését, és a védekezési költségeknek csak a felét fizette ki. A település polgármestere ezért beperelte a minisztériumot.
Vágólapra másolva!

November 15-én tartják az első bírósági tárgyalást abban a perben, amelyet Molnár Oszkár, Edelény független polgármestere indított a Belügyminisztérium ellen - írta az Észak-Magyarország. Tavaly nyáron a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város a Bódva addig soha nem látott mértékű áradásával küzdött, a BM ugyanakkor nem tartotta megalapozottnak Edelény vis maior-igényének egy jelentős részét, ezért a védekezési költségeknek csak a felét fizette ki, az átutalt védekezési előlegnek pedig egy részét visszakövetelte - olvasható a napilapban.

Molnár Oszkár a lapnak elmondta, hogy az árvízi védekezésre 340 millió forintot költöttek, ebből 170 millió forintot térített meg a szaktárca, a hiányzó összeget a város költségvetéséből kellett/kell kigazdálkodni, ami komoly nehézséget jelent az önkormányzatnak.

Az edelényi polgármester korábban az [origo]-nak adott interjújában azt mondta, az árvíz idején hátrányát érezte annak, hogy független képviselő, és a választáson a kormánypárttal szembemenve szerzett mandátumot, és úgy érzi, a kormány miatta bünteti az árvíz sújtotta várost. A Fidesz és Molnár konfliktusáról itt olvashat részletesen.