A kórházak állami kézbe adásáról is dönthet szerdán a Fővárosi Közgyűlés

Vágólapra másolva!
A tizenkét, fővárosi tulajdonú kórház állami tulajdonba adásáról, a Széll Kálmán tér átépítésének koncepciójáról, közlekedésfejlesztési projektekről és a kerékbilincselés szabályainak megváltoztatásáról is dönt ma a Fővárosi Közgyűlés.
Vágólapra másolva!

A tizenkét, önkormányzati fenntartású és egy alapítványi működtetésű egészségügyi intézmény állami tulajdonba adásáról szóló megállapodástervezet kiterjed egyebek mellett az intézményekkel kapcsolatos kötelező fővárosi önkormányzati feladatokra, az érintett vagyonelemek tulajdonjogára, valamint a kapcsolódó jogokra és kötelezettségekre. A képviselők szavazhatnak nyolc olyan, üresen álló ingatlan forgalomképessé tételéről, amelyben korábban gyermekvédelmi szakellátás működött.

Számos, a közösségi közlekedéssel kapcsolatos projektről is döntés születhet a szerdai közgyűlésen, és napirenden szerepel a Széll Kálmán tér felújításának koncepcióterve. Elfogadhatják a BKV 2010-es évről szóló konszolidált üzleti jelentését is.

Változhatnak a kerékbilincselés szabályai is. Ennek lényege, hogy kerékbilincselést csak a legszükségesebb esetben alkalmazhassák, a jövőben nem tartanák a szabálytalankodó járművet a szabálysértés helyén, hanem elszállítanák.