Örömteli adakozást kíván az iskolásoknak Hoffmann Rózsa

hoffmann rózsa
Vágólapra másolva!
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár arra buzdítja a magyar iskolásokat, hogy segítsék "fejenként legalább 100-100 forinttal" az erdélyi Csíksomlyón nevelkedő magyar árvákat. "Kezdjétek jótettel, segítségnyújtással az új tanévet!" - javasolja közleményében az államtitkár.
Vágólapra másolva!

"Így kell-e ennek lennie? Csaba testvér imáit talán nem hallgatja meg a Jóisten? Dehogynem! Csak éppen most Titeket szólít meg: tegyetek jót!" Ez olvasható abban a felhívásban, amely Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár aláírásával jelent meg szerdán a kormány központi oldalán.

A "Felhívás minden magyar gyerekhez, aki szeretettel segítene erdélyi árváknak" című közleményben Hoffmann arra buzdítja a magyar iskolásokat, hogy segítsenek a Böjte Csaba ferences szerzetes által működtetett erdélyi gyerekotthon lakóinak.

Hoffmann azt írja, hogy Böjte "évek óta gyűjti a gyerekeknek a ruhát, az élelmet, a tankönyvet, a játékot, s ők igen jó eredménnyel tanulnak, odaadással segítenek, járnak templomba, vesznek részt minden egyházi és magyar nemzeti ünnepen. A gyerekek örömét csak az árnyékolja be, hogy a ruhájuk, a cipőjük ahány, annyiféle, s igazából nincs is ünneplőjük: nem tudnak szép népviseletbe öltözni, s úgy menni a templomba, az ünnepélyre, ahogy a többi odavalósi magyar gyerek".

Hoffmann arra buzdítja a gyerekeket, hogy "fejenként legalább 100-100 forinttal" támogassák társaikat. Jó példaként említi, hogy a tavalyi vörösiszap-katasztrófa után is sok pénz gyűlt össze gyerekek adományaiból. A pénz - mint írja - most is időben célba fog érni, amire "a magamén kívül - Mádl Dalma asszonynak, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövetének, Magyarország egykori köztársasági elnöke feleségének a szava a biztosíték".

Hoffmann levele így zárul: "Kezdjétek jótettel, segítségnyújtással az új tanévet! Örömteli gyűjtést, vidám, eredményes tanulást kívánunk minden tanulónak, diáknak".