Felfeszített páncélszekrényt találtak a Dunában

Vágólapra másolva!
A tűzoltók emelték ki a Dunából azt a félig iszapba süllyedt páncélszekrényt, amelyet a vízi rendőrök fedeztek fel Szentendre közelében. A rendőrség vizsgálja, hogy az üres széfet bűncselekmény során fosztották-e ki.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen eredetű páncélszekrényt találtak a Dunában Budakalász és Szentendre között szombat délelőtt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Az MTI helyszínről származó információi szerint a páncélszekrény üres volt, elejét ismeretlenek lángvágóval kivágták, rekeszeit pedig felfeszítették.

A páncélszekrényt a tűzoltók hozták ki a partra a folyó hatos folyamkilométerénél, és rendőrségi helyszínelők vizsgálják meg. A hatóságok azt vizsgálják, hogy a széf összefüggésbe hozható-e valamilyen bűncselekménnyel, és ha igen, hol követték el azt.

Az MTI szerint a partközeli sekély vízben részben iszapba süllyedt "páncéltárgyat" a vízirendőrök vették észre. A szentendrei tűzoltók drótkötél és csörlő segítségével húzták ki a körülbelül egy méter magas és húsz centiméter széles páncélszekrényt, és aztán átadták a rendőröknek.