Füstölt a metró a Nyugati pályaudvar megállónál

Vágólapra másolva!
Az utasokat leszállították, a megállót pedig lezárták a Nyugati pályaudvar megállónál, mert füstölt a metró. A tűzoltóság szerint túlmelegedett a szerelvények alja.
Vágólapra másolva!

Füstölt a metró szombat reggel a Nyugati pályaudvar megállónál, ezért a Lehel tér és a Deák tér között pótlóbuszokat indított a BKV. Az utasokat leszállították, majd lezárták a megállót. Személyi sérülés nem történt - mondta Bakó Pál fődiszpécser.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője elmondta, hogy nagy erőkkel vonultak a helyszínre, de erre végül nem volt szükség, csak enyhe füst volt. Hőkamerával vizsgálták át a szerelvények alját, ahol túlmelegedést találtak.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szombaton, más témában tartott sajtótájékoztatóján a meghibásodásra vonatkozó kérdésre válaszolva emlékeztetett: a Fővárosi Közgyűlés - a negyvenévesnél idősebb metrószerelvények kivonásakor - valamennyi jármű átvizsgálását elrendelte, amit a Budapesti Műszaki Egyetem és a győri Széchenyi István Egyetem végez jelenleg is. Szerinte a szerelvények egyenkénti átvizsgálása minimálisra csökkenti a súlyos balesetek kockázatát az Alstom metrókocsik érkezéséig hátralévő hónapokban.