Árokba borult egy menetrend szerinti busz Nógrádban, egy ember meghalt

buszbaleset, Nógrád megyében Szurdokpüspöki és Jobbágyi között, a busz vaddal ütközött
Vágólapra másolva!
Vaddal ütközött az az autóbusz, amelyik az árokba borult a 21-es főúton, Nógrád megyében hétfő reggel. Az egyik utas meghalt, sokan megsérültek, egyikük életveszélyesen.
Vágólapra másolva!

Egy ember meghalt, többen megsérültek, amikor árokba borult egy menetrend szerinti autóbusz Nógrád megyében Szurdokpüspöki és Jobbágyi között hétfőn - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Dankóné Nagy Éva.

Forrás: MTI/Komka Péter
Árokba borult az autóbusz. További képekért kattintson!

A balesetet az okozta, hogy a Salgótarjánból Budapestre tartó menetrend szerinti autóbusz egy szarvassal ütközött. A busz az ütközés következtében árokba hajtott, és felborult - mondta Dankóné Nagy Éva. A rendőrségi szóvivő szerint egy 43 éves férfi utas vesztette életét a balesetben.

A balesetben négyen sérültek meg súlyosan, nekik a kezük vagy a lábuk tört el - mondta az [origo]-nak Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője. A többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek, ezek jellemzően zúzódásokat vagy apró sebeket jelentenek. A könnyebben sérültek között gyerekek is vannak. Győrfi Pál korábban azt mondta, hogy a jármű vezetője halt meg a balesetben, de később a rendőrség tájékoztatásából kiderült, hogy az egyik utas vesztette életét.

Bercsényi Lajos, a Szent Lázár Megyei Kórház főigazgatója az MTI-nek azt mondta, hogy a salgótarjáni kórházba 17 embert vittek be a mentők, egyikük életveszélyes koponyasérülést szenvedett, őt egy budapesti kórházba kell továbbküldeniük. Ketten súlyosan sérültek, egyikük combcsont- és lábszártörést, másikuk agyrázkódást szenvedett. További 14 utast végtagsérülésekkel kezelnek, és egyelőre megfigyelésre benn tartják őket a kórházban - tette hozzá.

A hatvani Albert Schweitzer Kórházban hét sérültet ambulánsan láttak el, öt embert vettek fel a traumatológiai osztályra, mindegyikük sérülése nyolc napon túl gyógyuló - mondta Zámbó László, kórház ügyvezető igazgatója. Tájékoztatása szerint életveszélyes sérült nincs köztük.

A baleset miatt összesen harminc embert szállítottak kórházba - mondta az [origo]-nak Dankóné Nagy Éva. A baleset körülményeit a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja.