Félmilliós bírságot kapott a "cigányterrorizmust" emlegető Echo TV

Vágólapra másolva!
"Magyarországon cigányterrorizmus van" - jelentette ki a műsorvezető az Echo TV egyik februári műsorában. A Médiatanács szerint ezzel a csatorna megsértette a gyűlöletkeltés tilalmát, ezért félmillió forint bírságot szabott ki.
Vágólapra másolva!

Ötszázezer forint bírságot szabott ki a Médiatanács az Echo TV-re a 2011. február 11-én sugárzott Világ-panoráma című műsor miatt, mivel az megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartására, valamint a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

A Médiatanács rövid közleménye nem részletezi, hogy a csatorna mivel követte el a jogsértést (a határozatokat a Médiatanács csak több hét késéssel teszi fel a honlapjára), viszont az Echo TV honlapján jelenleg elérhető a kifogásolt műsorszám, amely a műsorvezető megfogalmazása szerint a "cigány- és zsidókérdéssel" foglalkozik.

A műsorvezető hosszan beszélt arról, hogy "a cigánysággal a liberálisok elhitették, hogy ő mindig csak áldozat", és kijelentette azt is, hogy "Magyarországon valóban nincs cigánybűnözés, Magyarországon cigányterrorizmus van. A liberális fegyvereként a magyarság ellen."A műsorvezető azt ajánlja a cigányoknak, hogy szabaduljanak meg a "liberálisok által táplált bűnös hajlamaitól."