Népszabadság: Stílust vált ősztől az MSZP-frakció

Vágólapra másolva!
Provokatívabb lesz ősztől az MSZP képviselőcsoportja, a kétharmados törvények pedig önálló felelősöket kapnak - értesült a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A kormánypártokhoz hasonlóan az őszi politikai szezonkezdetre az ellenzéki képviselőcsoportok is többnapos kihelyezett frakcióüléssel készülnek - írja a hétfői Népszabadság.

A szocialisták szerdán és csütörtökön tanácskoznak majd Gárdonyban, az LMP képviselői szerdától péntekig üléseznek Esztergomban, a Jobbik pedig pénteken és szombaton vitatja meg a stratégiáját Kehidakustányban.

A Népszabadság pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, hogy az MSZP képviselői ősztől új stílusban próbálnak meg politizálni, ami azt jelenti, hogy kezdeményezőbbek, provokatívabbak kívánnak lennie. Parlamenti felszólalásaikat pedig nem csak a kormányoldal bírálatára, hanem saját politikai üzeneteik közzétételére is fel kívánják használni. A sarkalatos törvényeket külön fogják kezelni, mindegyik kétharmados törvény önálló "raportőri csoportot" kap - írja a lap.

A kormány hétfőn és kedden, az MTI információi szerint Lovasberényben tart , kétnapos, kihelyezett ülést. Ezen második olvasatban a jövő évi költségvetésről, valamint az idei 100 milliárd forintos költségvetési lyuk befoltozásáról is tárgyalnak majd.