Minél előbb börtönbe akar vonulni Stohl

Stohl András, tárgyalás, Pesti Központi Kerületi Bíróság, baleset
Vágólapra másolva!
Öt hónap börtön - Stohl András ügyvédje úgy számol, hogy az ittasan balesetet okozó színésznek ennyit kell majd letöltenie a kedden rá kiszabott tíz hónapos büntetésből. Az ügyvéd példaértékűnek nevezte a bíróság munkáját, Stohl arcáról nem lehetett leolvasni érzelmeket. A tárgyalás után megölelte és hátba veregette az ügyvédjét, amiből úgy tűnt, hogy elégedett az ítélettel.
Vágólapra másolva!

"Gyakorlatilag öt hónap" - így kommentálta az ittasan vezető Stohl András büntetőperének jogerős ítéletét védőügyvédje, Ruttner György. A másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság kedden tíz hónap börtönbüntetésre ítélte Stohlt súlyos testi sérülést okozó ittas vezetés bűntette miatt. Az döntést bejelentő bírónő szerint Stohl öt hónap börtön letöltése után feltételesen szabadlábra helyezhető.

Az első fokon eljáró Budakörnyéki Bíróság ítéletét több ponton is enyhítette a másodfokon eljáró bíróság. Stohlt márciusban 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, mert 2010 májusában közlekedési balesetet okozott, emellett három évre eltiltották a közügyektől, öt évre pedig az autóvezetéstől. A Stubeczky Sarolta által vezetett bírói tanács a börtönbüntetés enyhítésén kívül a közügyektől sem tiltotta el, a vezetéstől való öt évre szóló eltiltást viszont helyben hagyta. Ezek mellett nagyjából 600 ezer forintos pénzbüntetésre kötelezte Stohlt, főleg a perköltségek miatt.

A büntetés kihirdetése után sem Stohlon, sem családtagjain nem látszódtak érzelmek, a színész kedélyesen beszélgetett védőügyvédjével a tárgyalás után, ez azt is jelezte, hogy elégedett Ruttner munkájával. Előbb megölelte, majd egy rövid, közös nyilatkozat után hátba veregette ügyvédjét.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Stohl András és ügyvédje, Ruttner György. A képre kattintva megnézheti a tárgyalás képeit

"Természetesen elfogadom az ítéletet" - jelentette ki Stohl újságírók előtt, és azt mondta, hogy minél hamarabb szeretné elkezdeni büntetésének letöltését. Korábban felmerültek olyan hírek, hogy Stohl börtönben eltöltött időszakát valamilyen módon nyomon követné a média, de Stohl ügyvédje határozottan azt mondta, "nem lesz semmiféle valóságshow", a nyilvánosság kizárásával fogja letölteni büntetését. Ruttner György a sajtónak azt is mondta, hogy nagyjából ilyen büntetésre számítottak, ami szerinte "jogos és igazságos", a bíróság munkáját példaértékűnek és nagyon alaposnak nevezte.

A keddi tárgyaláson, amelyet óriási érdeklődés kísért, megjelent a baleset egyik sértettje, K. Pál is, aki állítása szerint maradandó sérüléseket szenvedett a Stohl által okozott balesetnél. Az első fokon eljáró bíróság igazat adott neki, a mostani jogerős, enyhébb döntést viszont nagy részben azzal indokolta a bíróság, hogy nem látta megalapozottnak K. Pál állítását, nem lehet eldönteni, hogy a baleset miatt sántítana az idős férfi. K. Pál rövid beszédében indulatosan, síró hangon bizonygatta igazát, a lábán lévő sérülést is mutogatta a bírói tanácsnak.

A tévés kollégák reakcióit itt, a tárgyalásról szóló tudósításunkat itt olvashatja.