Elszállították az illegálisan lerakott német szemetet Mindszentről

Vágólapra másolva!
A korábban Németországból illegálisan behozott szemetet visszaszállították Németországba, ez lehet a sorsa a Mindszentről elszállított 25 bálányi szemétnek is.
Vágólapra másolva!

Elszállították a Csongrád megyei Mindszentről az ott öt éve illegálisan lerakott mintegy 21 tonnányi külföldi hulladékot - közölte Reith Imre, az A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. ügyvezető igazgatója szerdán.

2006-ban a mindszenti - azóta használaton kívül helyezett - hulladéklerakóba többtonnányi, Magyarországra illegálisan behozott hulladék került. A 25 bálányi háztartási szemét része volt annak a Baden-Württembergből és Bajorországból származó, Magyarország több településén - engedélyek nélkül - lerakott összesen mintegy 4100 tonna hulladéknak, amelynek jelentős részét a magyar hatóságok már visszaszállíttatták Németországba - emlékeztetett a szakember.

A mindszenti önkormányzat korábban megkísérelte az elszállíttatást, de a szakhatósági engedélyek beszerzése, valamint az akció költséges volta ezt meghiúsította. A hulladék kezelésére és ártalmatlanítására a megfelelő engedélyekkel rendelkező A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. szerdán két fuvarban szállította el a szemetet, amit a cég lerakójában helyeztek el.