Börtönbüntetésre ítélték a vagyonosodási vizsgálattal zsaroló adóellenőröket

Vágólapra másolva!
A bíróság első fokon börtönbüntetésre ítélt több szabolcsi adóellenőrt, akik fiktív adóhatósági idézések segítségével csaltak ki vállalkozóktól közel húszmillió forintot.
Vágólapra másolva!

Egy esetleges vagyonosodási vizsgálat felemlegetésével, illetve fiktív adóhatósági idézések segítségével csaltak ki vállalkozóktól közel húszmillió forintot annak a hattagú társaságnak a tagjai, akikre kettőtől négy és fél évig terjedő börtönbüntetést szabott ki pénteki, nem jogerős ítéletében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság.

A vádlottakat többrendbeli hivatali visszaélés és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntettében, valamint közokirattal való visszaélés miatt mondták ki bűnösnek.

A korábban az APEH megyei kirendeltségénél adóellenőrként dolgozó elsőrendű vádlottat, valamint a másodrendű vádlottat négy év hat hónap, illetve három év nyolc hónap börtönbüntetéssel sújtották. A bűncselekményben ügyvédként közreműködő harmadrendű vádlott három évet kapott. Negyedik társuk három év hat hónapot kapott, a hatodrendű vádlott pedig két év tíz hónapot. Az ötödrendű vádlott kétéves börtönbüntetését három év próbaidőre felfüggesztette a bíróság.