Szima Judit szerint a Jobbik a TMRSZ "szétrombolásával" fenyegetőzik

Vágólapra másolva!
A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének vezetője szerint fenyegető hangú levelet kaptak Bertha Szilvia jobbikos képviselőtől. Szima szerint a szakszervezet egyik rendezvényére küldtek meghívót a Jobbiknak, amelyre Bertha válaszolt, és a szakszervezet "szétrombolásával" fenyegetőzött.
Vágólapra másolva!

Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) főtitkára szerint Bertha Szilvia jobbikos országgyűlési képviselő az érdekképviselő szervezet "szétrombolásával" fenyegetőzött egy levelében. A TMRSZ főtitkára Bertha egyik levelére hivatkozva állítja ezt, amelyet a jobbikos képviselő válaszként küldött egy TMRSZ-es rendezvényre szóló meghívásra.

Bertha a TMRSZ honlapján idézett dokumentum szerint többek között a miatt fejezte ki sajnálatát, hogy a TMRSZ "vezetése saját kommunikációs és szervezési hibái miatt lemond tagjaik valódi érdekvédelméről és képviseletéről, annak Országgyűlésben való megjelenítéséről". Bertha Szilvia úgy fogalmaz: "ez nem méltó egy igazi szakszervezethez", és szerinte bár "sajnos még nem törvénytelen", de ha rajtuk múlik, ez másképp lesz.

Szima Judit Bertha válaszára reagáló nyílt levelében arról ír, hogy Bertha Szilvia a Jobbik nevében fenyegető tartalmú üzenetet fogalmazott meg, amely szerinte nem egyezik a párt 850 ezres szavazótáborának véleményével. A TMRSZ vezetője ezért a kérdésben hivatalos állásfoglalást vár a Jobbiktól.

A TMRSZ 2009. május 18-án kötött együttműködési megállapodást a Jobbikkal, ezt a szakszervezet 2010. szeptember 25-én bontotta fel. A megállapodás értelmében a szakszervezet vállalta, hogy aktívan részt vesz a Jobbik rendészeti programjának kidolgozásában, a Jobbik pedig azt, hogy figyelembe veszi a TMRSZ javaslatait. Szima Judit a Jobbik EP-listájának negyedik helyén is szerepelt, de végül a három brüsszeli mandátumot elnyerő párt nem delegálta a főtitkárt a később az országgyűlés alelnöki tisztségébe hazatérő Balczó Zoltán helyére.