Orbán mellett Matolcsy is felszólal a kötcsei találkozón

Vágólapra másolva!
A miniszterelnök mellett a gazdasági miniszter is beszédet mond szombaton, a Fidesz hátországának egyik legfontosabb találkozóján, a Somogy megyei Kötcsén.
Vágólapra másolva!

Ki tartozik kinek? címmel rendezik meg ma a tizedik kötcsei találkozót a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezésében. Balog Zoltán államtitkár, az alapítvány kuratóriumának elnöke korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a polgári pikniken elsősorban az ország gazdasági, pénzügyi helyzetéről lesz szó. A rendezvény főszónoka hagyományosan Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, illetve Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter is.

A kötcsei "pikniket" 2004 óta rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen; a tanácskozások nem nyilvánosak. A kilencedik találkozót idén június elején tartották. Orbán Viktor akkor arról beszélt, hogy Magyarország háborúban áll az államadóssággal és a munkanélküliséggel, és a küzdelmet csak úgy nyerheti meg, ha helyreáll a munka megbecsülése (a korábbi találkozón elhangzottakról itt olvashat).