Öt napon belül el kell távolítani az új graffitiket a fővárosban

Vágólapra másolva!
A főváros kétszázmilliót költ a vadplakátok és graffitik eltávolítására. A közbeszerzési eljárást elnyerő konzorcium vállalta, hogy a felfedezéstől számított öt napon belül eltávolítja a szabálytalanul kihelyezett plakátokat és falfirkákat.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. hirdetményes, tárgyalás nélküli közbeszerzést indított a graffitik és az engedély nélkül kihelyezett plakátok eltávolítására, a nyertes konzorcium 200 millió forint keretösszegből gazdálkodhat, a megajánlott egységárak alapján - derül ki a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőből.

A közbeszerzésre egy konzorcium tett ajánlatot, melynek tagjai az Ifotech Clean Kft., a Tensid Deutschland GmbH., a Tiszta Város Kft., valamint a Comfort Invest Team Kft. A tisztítás mellett feladatuk még a monitoring- és diszpécserszolgálat működtetése, valamint az újra megjelenő vadplakátok és graffitik eltávolítása.

A vadplakátok eltávolításának havi egységára van, ez 2,5 millió forint. A monitoring- és a diszpécserszolgálat ellenértéke havonta ötszázezer forint. A nyertesnek a felfedezéstől számított öt napon belül el kell távolítania a vadplakátokat és graffitiket.