Álrendőrök fosztogattak három hónapig Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy jövőbeli betörést akarnak megakadályozni - ezzel az indokkal jutott be három férfi idős emberek lakásaiba Budán. A magukat hamis igazolványokkal és láthatósági mellénnyel rendőrnek kiadó gyanúsítottak több millió forint értékben raboltak készpénzt és ékszert.
Vágólapra másolva!

Rendőrnek adták ki magukat, és így idős emberek budai lakásaiba jutottak be tolvajok Budapesten. A gyanúsítottak azzal az indokkal mentek be a lakásokba, hogy egy esetleges betörést megakadályozandó fel akarják mérni, le akarják fotózni a veszélyeztetett értékeket - közölte a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának vezetője.

A három férfi baseballsapkával, tonfával, fényvisszaverő mellénnyel és sorszám nélküli igazolvánnyal tévesztette meg a sértetteket, így jutottak be a lakásokba - mondta az alezredes, hozzátéve, volt, ahonnan több millió forint értékben vittek el készpénzt és ékszereket. Az első bűncselekményt a gyanú szerint 2011. június 10-én, az I. kerületben követték el: egy Mária téri lakásból 3,5 millió forint készpénzt és mintegy félmillió forint értékben ékszereket loptak el. Ezt követte a Batthyány utcai, majd a II. kerületi Vérhalom téri rablás. Utóbbi helyszínen megzavarták őket, de négy nappal később visszatértek, és összesen 330 ezer forint értékben raboltak. Szeptember 10-én a Pasaréti út egyik lakásából egy nagy értékű festményt akartak elvinni, de ismét megzavarták őket. A nyomozók két nappal később, ugyanitt vették őrizetbe őket.

Az elkövetőket - köztük egy 17 éves fiút - jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsítják, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.