Nem enyhített a Legfelsőbb Bíróság az ózdi kettős gyilkos életfogytiglanján

Vágólapra másolva!
Elutasította a Legfelsőbb Bíróság az ózdi kettős gyilkosság ügyében hozott korábbi ítélet felülvizsgálati kérelmét, így élete végéig fegyházban kell maradnia a 2008-ban egy vállalkozóval és annak kilencéves kislányával is végző férfinak.
Vágólapra másolva!

Élete végéig fegyházban kell maradnia az ózdi kettős gyilkosnak, miután a Legfelsőbb Bíróság (LB) elutasította a jogerős ítéletet vitató felülvizsgálati kérelmet - közölte szerdán Szűcs Péter, az LB szóvivője.

A férfit előre kitervelten, aljas indokból, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt ítélte a bíróság tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre még 2010-ben. A bíróság bizonyítottnak találta, hogy a férfi 2008. szeptember 24-én munkahelyének telephelyére csalt és megölt egy vállalkozót, akinek hárommillió forinttal tartozott. Azzal azonban nem számolt, hogy a hitelező magával viszi kilencéves kislányát, aki a kocsiban várakozott. Amikor a férfi meglátta a gyermeket, őt is a műhelybe hívta, majd hátulról fejbe lőtte. A kislányt egy környékbeli völgyben rejtette el, a vállalkozó holttestét pedig egy medencébe dobta, amelyről azt hitte, savat tárolnak benne, és így sikerül eltüntetnie az áldozatot. A tárolóban azonban víz volt, így a nyomozás során megtalálták a holttestet.