Fideszes politikusok szerepeltek legtöbbször a hírekben

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter beszélt a leghosszabban hírműsorokban az NMHH augusztusi felmérése szerint. A legtöbbször a Fidesz politikusai voltak a hírekben, a legkevesebbszer pedig a KDNP-sek és az LMP-sek.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság augusztusi gyorsjelentése szerint a parlamenti pártok vezetői közül Orbán Viktor miniszterelnök szerepelt a legtöbbször hírműsorokban, a leghosszabban pedig fideszes politikusok beszéltek.

Az NMHH felmérése szerint a kormány és a parlamenti pártok tagjai közül a Fidesz politikusai több mint 48 százalékban szerepeltek vagy idézték őket a hírműsorokban. A második helyen az MSZP-s politikusok állnak 16,5 százalékkal, a harmadik a kormány 11,4 százalékkal, majd a Jobbik következik 8,3 százalékkal, a legkevesebbszer pedig a KDNP és az LMP politikusait idézték.

A parlamenti pártok vezetői közül Orbán Viktor beszélt a legtöbbet, összesen 1228 másodpercet, majd Mesterházy Attila és Schiffer András következik, végül pedig Semjén Zsolt és Vona Gábor. A Fidesz politikusai közül Szijjártó Péter szóvivő szerepelt a legtöbbször, és ezzel augusztusban ő volt a legtöbbször idézett politikus a híradásokban. A KDNP tagjai közül Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár, az MSZP tagjai közül Mesterházy Attila, a Jobbikból Zagyva György Gyula, az LMP-ből pedig Váró Gábor országgyűlési képviselő szerepelt a legtöbbször.

A felmérés szerint a bűnügyi hírek voltak túlsúlyban a híradásokban, de a hitelkárosultak mentőcsomagjáról és a közlekedési balesetekről is sok beszámoló készült.