Jogerősen életfogytiglant kapott a kiskunlacházi gyerekgyilkos

Vágólapra másolva!
Az ítélet szerint H. Nórát 2008. novemberében megerőszakolta, majd megfojtotta a 28 éves Pocsai József Kiskunlacháza egyik erdős területén.
Vágólapra másolva!

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön a kiskunlacházi tinigyilkossággal vádolt Pocsai Józsefet; a férfi leghamarabb 30 év múlva bocsátható feltételes szabadlábra. Döntésével a táblabíróság helyt adott az ügyészség fellebbezésének, és súlyosbította a Pest Megyei Bíróság tavaly novemberben kiszabott, 19 év fegyházbüntetést kimondó ítéletét.

A 14 éves H. Nórát 2008. november 23-án gyilkolták meg Kiskunlacházán, holttestét egy erdős területen édesapja találta meg. A 14 éves lányt az ítélet szerint Pocsai József megerőszakolta, majd megölte. A rendőrök a nyomozás kezdeti szakaszában feltételezték, hogy a lány ismerte támadóját, hiszen bement vele az erdőbe, és még egy cigarettát is elszívott. A helyszínen számos DNS-mintát rögzítettek a nyomozók: találtak ondómaradványokat, fanszőrzetet és cigarettacsikket. A bizonyítékok arra utaltak, hogy a lányt egyetlen ember támadta és gyilkolta meg.

A hatóságok a fiatal lány brutális megölésével kapcsolatban több mint 700 embert hallgattak ki. A vádirat szerint Pocsai részegen hazafelé menet látta meg az egyedül gyalogló lányt, akit a kiserdőnél megtámadott, majd megerőszakolt. A vád szerint, hogy leplezze tettét, megfojtotta a lányt, majd elrejtette a holttestét.