Magyar Nemzet: Budai Gyula feljelentést tett az egészségügyi tárca korábbi szerződései miatt

Vágólapra másolva!
Kárpáti Zsuzsanna MSZP-s egészségügyi szakpolitikus hatszázezer forintot kapott 2006-ban egy szakértői tanulmány megírásáért, azonban a dokumentum soha nem készült el, és Havas Szófia szakértői munkájának sem találta nyomát az elszámoltatási kormánybiztos vizsgálata, ezért Budai Gyula büntetőfeljelentést tett a rendőrségen - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Nagyobb értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tett az Országos Rendőrfőkapitányságon az elszámoltatási kormánybiztos Havas Szófia és Kárpáti Zsuzsanna MSZP-s egészségügyi szakpolitikusok megbízási szerződései miatt - írja a csütörtöki Magyar Nemzet a birtokába került vizsgálati jelentésre hivatkozva. A lap azt írja, Budai Gyula feljelentése ismeretlen elkövető ellen szól, a jelentésből azonban a lap szerint az olvasható ki, hogy a gyanú szerint valótlan tartalmú teljesítésigazolásokat Matejka Zsuzsanna, az SZDSZ-es vezetésű Egészségügyi Minisztérium volt kabinetfőnöke írta alá.

A vizsgálat szerint ezek az igazolások "pongyola" megfogalmazásúak, hónapról hónapra ugyanazon mondatok ismétlődnek bennük, és nyelvtani hibáktól hemzsegnek. Továbbá dátumként sokszor vasárnap lett megadva, ami arra utalhat, hogy utólagos "lepapírozás" történt. De ami ennél is súlyosabb, hogy még azoknál a megbízási szerződéseknél sem találtak munkavégzést igazoló írásos dokumentumokat, amelyeknél a megállapodás azt kifejezetten előírta.

A kormánybiztos jelentése kiemeli, hogy az Egészségügyi Minisztériumban 2008-ban felállított szakmai felügyelőtanács, majd a helyébe lépő Miniszteri Tanácsadó Testület semmilyen kézzelfogható, érdemi munkát nem végzett, jegyzőkönyvek nem készültek. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy Havas egy 2007. áprilisában kötött megbízási szerződés alapján havi bruttó 600 ezer forintot kapott az akkor Horváth Ágnes vezette egészségügyi tárcától azért, hogy az Országos Gyógyintézeti Központ megszüntetését levezényelje. A szerződés kikötötte, hogy Havasnak írásos dokumentációt kell készítenie, azonban ilyen iratok máig nem kerültek elő, vagyis a Magyar Nemzet szerint semmi nem támasztja alá, hogy Havas Szófia elvégezte volna a munkáját.