Hiánypótlást kér a bíróság a Szebb Jövőért feloszlatása ügyében

Gyöngyöspata, Véderő mozgalom, kiképző tábor, kitelepített romák, igazoltatják a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és a Véderő tagjait, őrizetbe vették a Véderő tagjait
Vágólapra másolva!
Nincs pontosan részletezve, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület vagyonának melyik részét kellene állami tulajdonba adni a feloszlatás után, ezért a Békés megyei bíróság az eljárás folytatása érdekében hiánypótlásra szólította fel a keresetet benyújtó ügyészséget.
Vágólapra másolva!

Hiányosnak találta a bíróság a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület feloszlatása ügyében benyújtott keresetet, ezért pótlásra szólította fel a Békés Megyei Főügyészséget - közölte a megyei bíróság.

A bíróság felhívása annak a vagyonnak a konkrét megjelölésére irányul, amelyet az ügyészség keresete szerint az egyesület feloszlatása esetén állami tulajdonba kell adni.

A Dehír.hu debreceni hírportál szeptember elején arról írt, hogy az illetékes ügyészség megállapította: alkotmánysértően működik a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, veszélyezteti a közrendet és köznyugalmat, tevékenysége és alapszabálya pedig sérti mások jogait és szabadságát, ezért az egyesület feloszlatását kérő keresetet nyújtott be a megyei bíróságra.

A polgárőr-egyesületet 2010 áprilisában alapították a feloszlatott Magyar Gárda korábbi tagjai, az egyesület vezetője, László Attila a gárda Békés megyei főkapitánya volt. A szervezet alapszabálya szerint pártoktól független, de mégis szoros kapcsolatot ápol a Jobbikkal. Vezetője korábban a Jobbik színeiben indult a választásokon, és tavaly nyáron az [origo] riporterét is a Jobbik irodájában fogadta (A szervezetről szóló riportunkat itt olvashatja).

Az egyesület azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy polgárőrei megjelentek többek között a Heves megyei Gyöngyöspatán, és járőrözni kezdtek.