Nyomozás indult a miskolci gázvezeték-robbanás ügyében

Vágólapra másolva!
A rendőrség vizsgálja, hogy közrejátszhatott-e a csütörtöki miskolci gázrobbanásban a helyszínen dolgozó munkások esetleges szabályszegése. A balesetben két férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket.
Vágólapra másolva!

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a csütörtöki miskolci gázrobbanás ügyében - közölte a rendőrség. A balesetben egy 51 éves szendrői és egy 55 éves szikszói férfi súlyos, életveszélyes égési sérüléseket szenvedett.

Tisztázni kell, hogy a munkavégzéskor történt-e foglalkozási szabályszegés, és ha igen, az okozati összefüggésben áll-e a két munkás életveszélyes sérülésével - mondta Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A vizsgálatnak választ kell adnia arra a kérdésre is, hogy történt-e közveszélyokozás bűncselekménye - tette hozzá.

Szivárgó gázvezeték lobbant be Miskolc belvárosában csütörtökön. A helyszínen a Tigáz alvállalkozói dolgoztak. A hatóságok azonnal lezárták az érintett területet, és kiürítették a környékbeli épületeket, köztük a városházát is. A belobbanás után a vezeték többméteres lánggal égett, csütörtök kora délutánra sikerült eloltani a tüzet.