Szürke szennyeződés miatt maradt csapvíz nélkül egy békési település

Vágólapra másolva!
Szürke szennyeződés került a Békés megyei Hunya vízrendszerébe, ezért a szolgáltató elzárta a vízellátást. A településen 700 ember maradt csapvíz nélkül, és akár két hétig is kénytelenek lesznek a lajtos kocsikra hagyatkozni.
Vágólapra másolva!

Vezetékes ivóvíz nélkül maradt egy mintegy hétszáz lakosú település Békés megyében, miután meghibásodott a település egyetlen vízkitermelő kútja. Hunya vezetékrendszerébe szürkés színű víz került, valószínúleg a kút szűrőrendszerének meghibásodása miatt - közölte a Békés Megyei Vízművek Zrt. szombaton.

A szennyeződés miatt leállították a kutat, hogy ezzel megakadályozzák a hálózat további elszennyeződését. A vízművek munkatársai tartályautóval visznek Hunyára vizet, és azzal töltik fel a kisközség víztornyát. Ez a víz mosogatásra és fürdésre alkalmas, de főzésre és ivóvízként nem használható. Ivóvizet a település két pontján felállított lajtos kocsikból vehet a lakosság.

A kút hibájának elhárítása a cég szerint akár két hétbe is telhet - a munka elvégzését már megrendelték - közölték. Tímár Tamás, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője szombat délelőtt közölte, hogy az igazgatóság egyeztető megbeszélésre hívta a szolgáltatót, a népegészségügyi szervek munkatársait és a polgármesteri hivatal képviselőjét.