Leomló lignit zúzott halálra egy ipari alpinistát a visontai erőműben

Vágólapra másolva!
Lignitet fejtő ipari alpinistára omlott a szénfal a visontai erőműben. A férfit húsz perc után tudták kiszabadítani a lignit alól, de újjáéleszteni már nem sikerült.
Vágólapra másolva!

Életét veszette egy ipari alpinista Visontán, a Mátrai Erőműben (ME) - közölte Valaska József, a cég igazgatóságának elnöke. A fiatal férfira szénfal omlott rá egy tárolóban szombatra virradó éjszaka. A társaság mentőszolgálatának orvosa megpróbálta újraéleszteni, de nem járt sikerrel.

Az erőműben a tizenöt méter magas széntároló hombárok falára letapadt lignitet éjszakánként szokták lefejteni alpinista technológiával, amikor a tárolók üzemen kívül vannak. A szerencsétlenül járt alpinista éppen ezen dolgozott, amikor a szénfal alá ereszkedett, és megmozgatta a lignitet. Ekkor omlott rá és temette be a fűtőanyag. A helyszínre siető mentők húsz perc után tudták kiszabadítani, majd háromnegyed órán át próbálták újjáéleszteni.

A gyöngyösi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit. A munkavédelmi szabályok betartását az Országos Munkavédelmi Főfelügyelőség vizsgálja.