Nem a ZP-vel van a gond, hanem a helyszínnel az önkormányzat szerint

Zöld Pardon, szórakozóhely
Vágólapra másolva!
Az önkormányzat egyeztetne a Zöld Pardon üzemeltetőivel a szórakozóhelyről, ha a kerületen belül másik helyszínt javasolnának. Az újbudai képviselő-testület a jövő héten dönt a működési engedély újból beadott hosszabbítási kérelméről.
Vágólapra másolva!

A Zöld Pardon (ZP) szórakozóhely közterület-használati kérelméről csütörtöki képviselő-testületi ülésén dönt a XI. kerületi önkormányzat - közölte Milassin Levente, az újbudai hivatal kommunikációs vezetője.

Elmondta, hogy a ZP augusztus 1-jén nyújtotta be kérelmét az önkormányzathoz, eszerint további öt évre - 2016. október 31-ig - bérelnék a Petőfi híd budai hídfőjénél fekvő területet.

A kommunikációs vezető szerint az önkormányzathoz évek óta folyamatosan érkeznek lakossági panaszok a Goldmann György téri szórakozóhelyek, köztük a ZP miatt (a tér másik szórakozóhelye a Rió Café). Közölte, hogy a több száz, dokumentált bejelentést elsősorban a szórakozóhelyekhez vezető útvonal környékéről kapják, de érkeznek panaszok a városrész távolabbi pontjairól is. A környéken élők az éjszakai hangoskodás és az eldobált szemét miatt panaszkodnak - tette hozzá.

Forrás: MTI/Mohai Balázs
A szórakozóhely Duna felöli bejárata

Milassin Levente azt mondta, az újbudai önkormányzat elismeri és nagyra értékeli mindazt, amit a ZP a fiatalok biztonságos szórakozása érdekében tett az elmúlt években, és egyetért azzal is, hogy a hasonló szórakozóhelyeknek van létjogosultságuk. Mint fogalmazott, alapvetően tehát nem a ZP-vel van probléma, hanem a helyszínnel.

Ezért ha a ZP üzemeltetői a kerületen belül javasolnak egy másik, a lakosság életét kevésbé zavaró helyszínt, akkor az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé, és minden tőle telhető segítséget megad az ezzel kapcsolatos ügyintézésnél is.

Az önkormányzat az első hosszabbítási kérelmet elutasította májusban, majd úgy döntött, országzászlót állít a Zöld Pardon helyére. Egy helyi közvélemény-kutatás eredménye után azonban az újbudai képviselő-testület úgy döntött, mégsem állít zászlót a térre.